fbpx

Zanzibars natur er fantastisk – også under overflaten

Som en del av en reise med Try Medics får man mulighet til å dykke. Vi, Ida og Trine, er sertifiserte dykkere, og dette var en av grunnene til at vi havnet på Zanzibar. Selv om man ikke er sertifisert, eller har sertifikat, eller har noen erfaring fra før med dykking er det fortsatt mulighet for å delta.

Hvis du enda ikke har opplevd hvor fantastisk det er under vann har du mulighet til å ta DSD, discover scuba diving. DSD er et lynkurs som forbereder deg på ditt første eventyr under vann. Dette er ikke et sertifikat, men en mulighet til å prøve dykking under trygge rammer. Lynkurset består av et bassengdykk i bassenget ved Try Medics huset, hvor en dyktig instruktør guider deg gjennom det enkleste ved dykking. Etter dette får man dra på en nydelig dagstur med resten av gruppen.

Dykketur til Nungwi, nord på Zanzibar

På denne turen får du mulighet til å både snorkle og dykke, ut fra samme båt. Dagen starter tidlig med en 90 min kjøretur fra huset med avgang 07. Deretter ankom vi til et superdeilig resort, hvor det dykkerfirmaet vi bruker har base. Her fikk vi det nødvendige utstyret før vi hoppet på en båt. Det var en helt nydelig dag med fantastisk klart vann. Selve dykkingen bød på stor variasjon av fisk, rokker, sjøslanger, maneter og mye mer. Sikten var på 30 meter, som gjorde det lett å se alt livet og korallrevet rundt. Det var 4 jenter som var med som hadde lynkurset, og det var en stor opplevelse for dem å dykke. De var på max 12 m dybde og hadde egen instruktør som hadde sitt fulle fokus på dem. Alle var til slutt veldig glade for at de hadde tatt sjansen, og de hadde lyst til å ta sertifikat etterpå. 

For de som ikke ville dykke var det mulighet for snorkling ved overflaten med nydelige omgivelser.

Turen sluttet med en felles frokost med en fantastisk utsikt med deilig mat. Hvis man vil delta på en tur med Try Medics så kan vi varmt anbefale å prøve dykking.

Skrevet av
Cecilie Dorthea Skafte Jensen
4 uker på pre-medisin hos Try Medics