fbpx

Delta på praksis i Uganda med Try Medics

Når du reiser med Try Medics til Uganda kommer du til å delta på relevant praksis på et lokalt universitetssykehus samtidig som du får delta på spennende turer, komme tett på den lokale befolkningen, maten og kulturen. Uganda er kjent som Afrikas perle grunnet landets storslåtte natur og imøtekommende mennesker. På grunn av landets beliggenhet er naturen utrolig frodig og svært grønn. Ekvator går gjennom landet som sikrer et tropisk klima året rundt. 

På safari i Murchison Falls nasjonalpark

Nasjonalparken ved Murchison Falls er oppkalt etter det kjente fossefallet Kabalenga Falls. Det er et 45 m høyt fall, som fører Nilen til innsjøen Lake Albert. Nasjonalparken er kjent for sin spektakulære natur, med åpne sletter hvor man kan se ville dyr. Parken er 38000 km2 og huser løver, leoparder, elefanter, giraffer og mange flere dyr.

Lake Albert og Victoria Nile

Under turen til Murchison Nasjonalpark blir man transportert direkte fra huset i Entebbe til parken via safaribiler og private sjåfører. Sjåførene er lokale folk som også fungerer som guider. De er oppvokst ved parken og har stor kjennskap til områdene og hvor dyrene holder til. De vil guide deg gjennom de ville slettene, Lake Albert og vise deg Nilens krokodiller og flodhester. 

De beskyttede neshornene i Uganda

Nesehorn har i mange år vært ettertraktet for krypskyttere i Afrika på grunn av deres horn. Hornet kan være verdt opp til 65 000 dollar pr. kilo. Fordi hornene er så ettertraktede, særlig i østens medisin, er neshornet blitt utrydningstruet. Under barbarisk ledelse av Idi Amin falt bestanden av neshorn drastisk, og i 1984 ble det siste neshornet skutt. Samme år ble det besluttet å frede dyret selv om det ikke var flere igjen. 

Ugandas regjering startet i 2009 et prosjekt hvor de forsøker å sikre bestanden av ville nesehorn. Et av tiltakene er at de har fått tilsendt ville neshorn fra Kenya og forsøker å gjenskape bestanden fra disse. Dyrene lever i en fredet park nord for Kampala, hvor «park-rangers» holder dyrene i trygghet. Dyrenes største fare er krypskyttere, og de må derfor overvåkes hele døgnet. Nå er det 38 nesehorn i parken, men så snart de er 50 vil noen av dyrene flyttes for å spre bestanden, og sikre videre vekst. 

Opplev neshornene tett på

Som en del av turen til nasjonalparken stopper man innom parken for de ville neshornene. Her blir man fulgt av 2 lokale park-rangers som guider deg gjennom parken. Man går gjennom parken og får virkelig se dyrene på nært hold.

Kampala – Ugandas hovedstad

Under et opphold med Try Medics i Uganda vil du få mulighet til å oppleve Kampala. Du vil sammen med dine medreisende få oppleve flere deler av byen, dra til et lokalt marked og kjenne på byens natteliv. Dere vil bli transportert av Try Medics og en av de ansatte vil være med dere inn i byen, så alt går som planlagt. 

Jinja – unik natur ved Nilen

Jinja er en by i det østlige Uganda som du kommer til å besøke i løpet av oppholdet ditt. Byen ligger ved Nilen, som byr på frodig natur og morsomme aktiviteter. Du kan delta på riverrafting, ridning og firehjuling. Alt i alt er det en super fin tur, og man forstår virkelig hvor grønt Uganda er når man besøker Jinja. I tillegg får man bo på et deilig hotell med utsikt over et fossefall, hvor man virkelig kan nyte Afrika på sitt beste. 

Dagsturer og aktiviteter i hverdagen

Utover helgeturene som er arrangert av Try Medics vil det også være aktiviteter arrangert i løpet av hverdagen etter praksisen på sykehuset. Her vil du blant annet få besøke et lokalt barnehjem, en kirke, dra på kino, shoppe og oppleve de lokale markedene i Entebbe. 

Try Medics personalet vil alltid hjelpe til dersom du trenger å bli kjørt til noen av aktivitetene, eller vil dra på cafe eller lignende. På denne måten kan du trygt bevege deg utenfor huset under oppholdet i Uganda.