fbpx

Under Try Medics oppholdet på Zanzibar kommer du til å reise med mange andre unge som deler din interesse i helsefag. Alle kommer til å ha praksis på sykehuset mandag til fredag formiddag. I tiden utenom vil det bli arrangert fritidsaktiviteter dere kan delta på.

Mer enn bare et turistmål

Zanzibar blir oftest referert til som en ferieøy. Når man er på Zanzibar vil man raskt oppdage at øyen har mer å tilby enn fine hoteller og strender. Øyen bugner over av kulturhistorie og en utrolig vennlig befolkning.

Zanzibar har tidligere fungert som et internasjonalt handelssentrum på grunn av plasseringen i det indiske hav. Dette har gjort at øyen har blitt påvirket av mange forskjellige land og kulturer, som har gitt Zanzibar en utrolig fargerik kultur og bred historie.

Ideelt til Try Medics oppholdet

Oppholdet vi tilbyr til unge som ikke har begynt utdannelsen sin, og til de som allerede er i gang med en helsefaglig utdannelse, er bygget opp i samarbeid med helsedepartementet på Zanzibar. Oppholdet gir reisende en unik mulighet for å relevant erfaring og kunnskap innen helsefag samtidig med at man i fritiden kan komme under huden på øyens kultur.

Øyens størrelse

Zanzibar er en ganske liten øy, så alt er innenfor rimelig rekkevidde. Det tar to timer å kjøre fra det nordligste til det sørligste punktet, dette gjør at du kan få opplevd mesteparten av det Zanzibar har å by på. Det er to sjåfører som jobber fulltid for å frakte deg og de andre reisende til og fra de ulike aktivitetene, både i uken og i noen helger.

Skreddersydd program

Try Medics har vært på Zanzibar i mange år og har svært god kjennskap til øyen og dens mange muligheter. Dette gjør at vi kan tilby et skreddersydd program hvor du i løpet av 4 uker får oppleve det virkelige Zanzibar, samt turistattraksjonene.

Opplevelser sammen med andre unge

Under et opphold med Try Medics reiser du med omtrent 20 andre ungdommer. Alle bor sammen i ett hus og man deler rom. Under praksisen på sykehuset er man på forskjellige avdelinger avhengig av hvilket program man har valgt. I utgangspunktet er det minst 2 på hver avdeling som følger en mentor. På denne måten har man alltid noen å dele opplevelsene med.

Vi opplever at de reisende blir veldig knyttet til hverandre. Man opplever utrolig mye nytt sammen, i tillegg til at de ulike aktivitetene bringer de reisende enda nærmere. Vi tror at gode opplevelser skaper et godt samhold.

Målet med oppholdet

Målet for Try Medics er å danne rammer for en reise hvor du kan utvikle deg både personlig og faglig. Vi ønsker at du skal reise hjem med mer kunnskap, større innblikk i og forståelse for andre kulturer og mange nye venner.

Hva får du ut av praksisen

Dersom du lurer på om en helsefaglig karriere kan være noe for deg er et opphold med Try Medics en gylden mulighet for å finne ut av akkurat dette. Du vil som ufaglært delta på observasjonspraksis, hvor du kan følge leger, sykepleiere, tannleger, jordmødre og fysioterapeuter. Erfaringen du får her kan gjøre deg sikrere på ditt studievalg, og gi deg mer kunnskap om helsefag. Du kommer ikke til å delta selv, i og med at du ikke har noen utdanning. Det er din mentor som har ansvaret for pasientene og du skal samhandle med han/henne, ikke med pasientene.

Dersom du allerede studerer helsefag kan du delta på klinisk praksis. Da kan du få praktiske oppgaver avhengig av ditt nivå med mentor som overser. Det er ofte mulig å kombinere oppholdet med studieforløpet. Praksisen er en god måte å få klinisk erfaring på i et annet helsesystem enn det du er vant med. Du vil gjennom reisen kunne få et bedre perspektiv på global helse, gjennom for eksempel å lære og oppleve tropiske sykdommer.

Uansett om du ønsker å delta som ufaglært eller som et ledd i din utdannelse kan du lese mer om dine muligheter her.