fbpx

Under et opphold i Uganda vil du og dine medreisende få muligheter til å drive med flere aktiviteter i fritiden, som kan gi deg et unikt innblikk landet. For eksempel vil det bli arrangert en tur til hovedstaden Kampala.

Septembergruppens helgetur til Kampala

Denne helgen har septembergruppen vært på tur til Kampala, som også er Ugandas største by med 1,5 millioner innbyggere. Byen byr på mye, blant annet severdigheter, shopping og utallige spisesteder. Den pulserende stemningen i byen alene er verdt å oppleve.

Tidlig lørdag morgen kjørte de reisende fra Try Medics huset i Entebbe til Kampala. Første stopp var ved Namirembe katedral, som ligger på en bakketopp med utsikt over byen. Herfra dro de reisende videre for å utforske lokale markeder. 

Kampala er en by med veldig variert innhold, det er både moderne shoppingsentre og gamle markeder. Ved markedene har man blant annet mulighet til å kjøpe stoff slik at en lokal skredder lage for eksempel en kjole eller kimono.

Under hele turen er de reisende sammen med Roger og Maria fra Try Medics, som sikrer at det blir en flott opplevelse. Turen er arrangert slik at de reisende skal få komme ordentlig under huden på byen. 

Lørdag kveld sjekker man inn på et hostel, og det vil være mulighet for å oppleve byens natteliv. 

Etter deilig frokost på søndag morgen handler resten av dagen om å slappe av ved et av byens resorts, Speke Munyonyo. Her kan man bade, sole seg og nyte utsikten over Lake Victoria. Ettermiddagen går til å kjøre gruppen tilbake til Try Medics huset i Entebbe med mange flere opplevelser i bagasjen. 

Jeg kjenner ikke Uganda

Dersom man snakker om øst-Afrika er det fort gjort å bare fokusere på Kenya eller Tanzania, og man kan glemme Afrikas perle Uganda. Det var Winston Churchill som først omtalte Uganda slik.

Siden 2016 har Try Medics arrangert opphold i Uganda med stor suksess. Utenom sykehuspraksisen er det landets natur og fargerike kultur som er med på å gjøre opplevelsen unik. Det finnes så klart mange stammespråk på tvers av Uganda, derfor kan de fleste engelsk. Dette gjør at det er enkelt for de reisende å kommunisere, selv på andre siden av kloden.

Det vil i alle helgene av et 4 ukers opphold bli arrangert forskjellige turer i helgene.

Safari til Murchison Falls

Inkludert i oppholdet er en safaritur over en helg til nasjonalparken Murchison Falls. Uganda har en frodig og vill natur med en del safariparker som man kan reise til. I parken vil man oppleve et rikt dyreliv med de kjente afrikanske dyrene som løve, giraff, flodhest og mer. Utover dette vil man oppleve fossen Murchison og få delta på en båtsafari langs Nilen.

Turen varer fra fredag morgen til søndag kveld. På veien tilbake til Entebbe stopper man på et fristed for neshorn, Ziwa Rhino Ranch. Ranchen er der for å gjenetablere og forsørge neshornbestanden i Uganda. Du og dine medreisende kommer til å dra på en guidet tur på ranchen.

Tur til Nilen

Under den tredje helgen av oppholdet er det mulighet for å delta på en tur til Nilen som blant annet går gjennom Uganda. Nilen er den lengste elven i verden og strekker seg 37000 km. På turen vil det være mulighet til å nyte elvens idylliske omgivelser og delta på gøye aktiviteter som riverrafting, ridning og firehjuling.

Alt i alt er Uganda velegnet til et Try Medics opphold fordi du vil få relevant erfaring fra tiden på sykehuset, møte mange smilende og imøtekommende mennesker, i tillegg til å få være med på mange spennende aktiviteter i helgene. Du kan lese mer om et Try Medics opphold her.