fbpx

Møt Nobel – Odontologiprogrammet

Se et intervju med Nobel i videoen under, som var fire uker på pre-tannlegeprogrammet i juli. Nobel er 22 år og studerer tannpleie på Københavns universitet og planen videre er å bli tannlege. Hun deltok på et opphold med Try Medics for å bli mer sikker på hennes valg om å bytte studie og hun forteller at hun har fått bekreftet valget sitt gjennom reisen. Under hennes forløp har hun fulgt tannlegen og mentoren Dr. Makame på et av Zanzibars offentlige sykehus. Dr. Makame jobber som tannlege på Mpandae Hospital og har gjort det i halvannet år.

Se video av hennes opphold her:

Praksis med Dr. Makame

Nobel har fulgt Dr. Makame under hennes forløp og han har tatt henne med i hans hverdag på tannklinikken. Siden Nobel allerede har studert to år tannpleie har Dr. Makame gitt henne oppgaver med tilsyn i tråd med hennes utdanningsnivå. Under praksisen fulgte Nobel tannlegen sammen med Jahnay, som også var på et fire ukers pre-tannlegeprogram. Jahnay har friår og vil inn på odontologi til neste år. Nobel og Jahnay har hatt mulighet til å dele opplevelsen og reflektere over læringsutbyttet sammen. 

I stille perioder under praksisen har tannlegen sørget for å gi dem et teoretisk innblikk i sykdommer og prosedyrer de har opplevd med han. Dr. Makame forstår at det er mange reisende som aldri før har vært på en tannklinikk uten å være pasient, og at formålet med reisen for mange er å få et innblikk i arbeidet som tannlege. Han vil at de reisende skal dra hjem igjen motiverte til å studere odontologi og at erfaringen fra praksisen skal gjøre dem sikrere i deres karrierevalg.

Nye folk og opplevelser på Zanzibar

Under oppholdet har Nobel og Jahnay bodd sammen med 23 andre i Try Medics huset på Zanzibar. De andre har hatt praksis på et av Try Medics program innenfor medisin, sykepleie, jordmorskap og fysioterapi. Det at de reisende har en felles interesse i helsefag gjør at de raskt blir skapt et fellesskap. Å reise med en gruppe gir også mulighet til å dele opplevelsene med noen. Utenom praksisen brukes helgene og ettermiddagene til å dra på turer for å oppleve Zanzibar. Man kan delta på safari, dykking og svømming med ville delfiner. Aktiviteter i hverdagen består både av turistopplevelser og aktiviteter som gir innblikk i Zanzibars kultur. 

Selv om formålet med reisen er praksisen på tannlegeklinikken får man med seg mye mer, muligheten til å oppleve en annen kultur, personlig utvikling og man kan få nye venner med samme interesse som deg. 

Les mer om opphold med Try Medics her