fbpx

Try Medics mentorer

Når du reiser med Try Medics vil du få mulighet til å oppleve mange forskjellige avdelinger på sykehuset. På de ulike avdelingene vil du være tilknyttet en mentor som vil ta hånd om deg og sørge for at praksisen går som den skal. Mentorene dine er velutdannede leger, sykepleiere, tannleger, fysioterapeuter og jordmødre. De du følger er eksperter innenfor de medisinske retningene som tilbys under oppholdet. 

Dr. Salum Hamet Mohammed er en av Try Medics mentorer på Zanzibar. Han er utdannet lege fra Muhimbili universitet i Dar Es Salaam på Tanzanias fastland. De siste tre årene har han jobbet som lege både på offentlig og privat sykehus. I tillegg til at han er mentor på et av sykehusene på Zanzibar, har Dr. Salum hatt undervisning i Try Medics huset. Under hans undervisningstimer får de reisende innblikk i noen av de lokale tropiske sykdommene som florerer i øst-Afrika.

Både i Uganda og på Zanzibar vil du daglig være med mentorene, som er nøye utvalgt av Try Medics på grunn av deres gode kompetanse. Kommunikasjon er sentralt under observasjonspraksisen og derfor snakker alle mentorene engelsk. De er der for å lære bort og svare på alle de spørsmålene man kan komme på. Mentorens overordnede rolle er å sørge for at du får en god og lærerik opplevelse mens du er på sykehuset.

Helsesystemet i et U-land er vesentlig annerledes enn i Norge, dette gjør at man kan oppleve en annen fremgangsmåte under behandling på grunn av begrensende ressurser. Dette er mentorene bevisste på og tar hensyn til dette under undervisningen og tiden på sykehuset. 

Hvis du er interessert i å delta på et opphold med Try Medics under ditt friår, eller under studiene, så kan du lese mer om spennende praksisopphold her