fbpx

Sykehuspraksis i Uganda

Oliver Andersen er oppholdskoordinator for Try Medics i Uganda. Try Medics startet nylig et samarbeid med universitetssykehuset Entebbe General Referral Hospital, som gjør det mulig for både pre-studerende og studenter kan ha praksis på sykehuset.

Gjennom et opphold med Try Medics tilbyr sykehuset i Entebbe mulighet for å følge leger, sykepleiere, fysioterapeut, jordmødre og tannleger. Vi opplever at mange av våre reisende ønsker å få relevant erfaring i forhold til deres fremtidige studievalg, slik at de kan bli tryggere i sitt valg. Derfor tilbyr Try Medics mulighet for å skygge sykehuspersonale under deres daglige virke. Om du allerede studerer vil du få mer erfaring innen ditt felt, og ha muligheter til å utforske ander avdelinger. På denne måten kan du få innsikt i hva du burde spesialisere deg i samtidig som du får et større perspektiv på helse og helsevesen.

Unike opplevelser i Uganda

Uganda er et spennende land med en interessant kultur og snille mennesker. Området er preget av utrolig vakker og frodig natur, som du får muligheten til å oppleve under ditt opphold. I fritiden din under oppholdet vil man kunne delta på mange forskjellige aktiviteter; safari, 4 dagers tur til Nilen hvor man kjører firehjuling og kan bungeejumpe og besøke hovedstaden Kampala.

Under ditt opphold vil du bo i Try Medics huset som ligger bare en 7 minutters kjøretur fra sykehuset. Huset danner gode rammer for sosiale aktiviteter med de andre reisende og utgjør en trygg base for deg når du ikke er på sykehuset. Hver morgen blir man fraktet til sykehuset av Try Medics sjåfører og i helgene er all transport ordnet til de forskjellige aktivitetene.

Relevant erfaring på Entebbe General Hospital

Som et afrikansk land kan Uganda virke fjernt for mange, men det er ingen ting å bekymre seg for. Try Medics har skapt trygge rammer for et trygt opphold slik at du kan nyte en perfekt kombinasjon av relevant erfaring, morsomme opplevelser og et sosialt samhold. Det er en helt annen tilgang på ressurser i Afrika enn i Norge, noe som gjør at man kan oppleve et annerledes helsevesen enn det man er kjent med. Dette gjør at mange reisende finner tiden på sykehuset spesielt spennende og lærerikt. Uavhengig av mangel på ressurser er det ikke mangel på kompetente leger og andre fagfolk, som brenner for å gjøre en forskjell. Vi opplever titt og ofte at det skapes tette bånd mellom fagfolket på sykehuset og Try Medics reisene.

Personalet er veldig innforstått med at det for mange kan være første gangen man er på sykehus, særlig i utlandet, og de tilrettelegger praksisen etter dette.

Entebbe internasjonale flyplass er lett tilgjengelig fra Europa, og du blir hentet på flyplassen så fort du lander. Deretter bærer det trygt videre til Try Medics huset.