fbpx

På eventyrlig besøk

Under ditt praksisopphold med Try Medics i Uganda vil du ha mulighet til å delta på mange aktiviteter i løpet av hverdagene. Ytterligere vil det være arrangert helgeturer hvor du vil få oppleve det beste av Uganda. I dette blogginnlegget besøker studentene Jinja, som er en by sør i Uganda. Byen er kjent for sin fantastiske natur og mange aktiviteter.

Se video fra Jinjaturen her:

Fantastisk natur rundt verdens lengste elv
Nilen er verdens lengste elv og den hvite Nilen har sitt utspring fra innsjøen Victoria i Uganda. Elven strekker seg mot nord hvor den møter den blå Nilen. Samlet er elven hele 6500 km lang og går helt til middelhavet og Egypt. Elven går gjennom Jinja, og derfor er de fleste aktivitetene i området preget av de majestetiske omgivelsene. Når du ankommer innlosjeres dere på et resort, som ligger i en bakke med utsikt over elven og frodig, grønn natur.

Adrenalin og full fart

Etter ankomst får man lunsj med en deilig utsikt i bakgrunnen, etterfulgt av flere spennende aktiviteter. Ettermiddagen består av mulighet til å kjøre firhjuling langs den nydelige elven. Hver deltager kjører hver sin firhjuling, hvor man får øvd seg litt før det bærer på en lengre tur. Det er en spesiell opplevelse å kjøre rundt i de lokale afrikanske landsbyene. Etter en rundtur stopper man kort ved elven, hvor man kan se fiskere dra opp dagens fangst. De lokale vinker som bare det i det man suser forbi. Til slutt kjører man tilbake til resortet hvor det blir servert middag.

Krokodiller i Nilen

På lørdagen er det riverrafting som står på planen, hvor briefingen starter tidlig på morgenen. Man trenger ikke å undersøke lenge før man ser at det finnes kjempestore krokodiller i Nilen. Det er fort gjort å tenke at der ikke er en god ide å riverrafte i en elv full av krokodiller, men det blir raskt klart at krokodillene ikke lenger lever i dette området av elven. De lokale har spist krokodillen, og den har dermed blitt drevet ut av området rundt Jinja. På grunn av at det er flere fossefall i nærheten så blir Jinja et avgrenset og trygt område, i og med at krokodillene ikke kommer seg opp fossefallene. Ellers i elven finnes det mange av «The Nile Crocodile», og den er ikke fredet. Raftingen på elven starter rolig i skjønne omgivelser, før det kommer flere morsomme «rapids».

Ridende langs den vakre elven

Søndagen byr på ridning langs elven, hvor utsikten er helt fantastisk. Ytterligere rir man forbi flere landsbyer hvor man får et bedre innblikk i hvordan de lokale lever i området. Uansett om du har ridd før, eller er nybegynner får du mulighet til å ri, siden turen er delt inn i nivåer. Jinjaturen er alt i alt en super kul tur med både adrenalin og nydelig natur. Det er først når man er der at man skjønner hvor grønt Jinja faktisk er!

Ønsker du å vite mer om de kule opplevelsene Try Medics tilbyr på deres praksisopphold i Afrika kan du lese mer her i andre blogginnlegg.

Ønsker du å få mer generell informasjon om oppholdet så er det mye mer informasjon på vår hjemmeside.