fbpx

Innblikk i ditt studievalg

Å bestemme seg for hva man vil studere er veldig vanskelig. Egen erfaring med det man vurderer å studere er ofte begrenset, og det gjør ikke akkurat valget lettere. Noen ganger blir vi kanskje inspirert av hva foreldrene våre driver med, men det er ikke sikkert det er riktig for deg det heller.

Om du vurderer en helsefaglig karriere er oppholdet en unik mulighet til å få egen erfaring med karrieren man vurderer. Erfaringene fra oppholdet kan gjøre deg sikrere i ditt studievalg før du begynner å studere.

Under oppholdet kommer du til å delta på observasjonspraksis i 4-12 uker, og oppholdet passer perfekt til friåret. Med oss kan du selv bestemme om du vil følge sykepleiere, leger, jordmødre, fysioterapeuter eller tannleger. De vil fungere som din mentor og gi deg et innblikk i deres hverdag.

Observasjonspraksis

Observasjonspraksis går ut på at du får følge en mentor, og observerer mens han/hun driver sitt daglige virke. Under tiden på sykehuset vil mentoren din lære deg om det meste du får observere. Selv om du ikke får behandle pasienter vil det å observere gi deg et unikt innblikk i arbeidet. På denne måten vil man lettere kunne reflektere over om helsefag er noe for deg.

Sykehus i Uganda er forskjellige fra norske

Oppholdet foregår i et mindre ressurssterkt land enn Norge og dette kommer til uttrykk på sykehuset. Det vil til tider være mulig at helsepersonellet ikke har nødvendig utstyr tilgjengelig, og at de derfor må finne alternative metoder, med de midlene de har.

På tross av at sykehuset mangler midler er det også mange aspekter som er veldig likt det norske, for eksempel at man fokuserer på å hjelpe pasientene best mulig.

Nye venner med en felles interesse i det helsefaglige

Under oppholdet er du ikke alene, som regel er det 15-25 som reiser samtidig. Etter erfaring blir det skapt et sterkt fellesskap mellom de reisende, og det er en glede i å dele opplevelsene under praksisen sammen. Der er helt greit å delta på oppholdet uten å kjenne noen fra før, alle trenger å bli kjent, og mange reiser alene.

Kulturelle opplevelser

Selv om oppholdet fokuserer på praksisen, legger vi opp til at du skal få oppleve det din destinasjon har å by på. I Uganda vil du bli møtt av en utrolig vennlig og imøtekommende befolkning. Try Medics sørger for at du får oppleve destinasjonenes kultur, mennesker og aktiviteter.

Under oppholdet i Uganda er det blant annet inkludert en helgetur til Kampala for deg og dine medreisende. Ytterligere vil du få dra på safaritur, og se de afrikanske dyrene i deres naturlige habitat. Generelt byr Uganda på svært vakker og unik natur.

Koffert fylt med opplevelser

Når du avslutter ditt opphold i Uganda vil du føle at du sitter igjen med masse relevant erfaring, opplevelser som har styrket deg personlig og mange nye bekjentskap, som du kan ta vare på resten av livet. Dette kan vi nesten love i og med at det er det alle tidligere reisende har gitt tilbakemelding om.

Les mer om dine praksismuligheter om du vil bli lege/sykepleier/jordmor/tannlege eller fysioterapaut.